• Home
  • Grid Layout Three

Grid Layout Three

Povinné školenie pre zamestnancov potravín

by 5 novembra, 2022 0

Záznam o školení zamestnancov Zaškoliť zamestnancov musí zamestnávateľ. Nie je upresnené, ako má školenie vyzerať. Zamestnancov poučte o hygienických zásadách. Školenie má byť ukončené podpísaním dokumentu s potvrdením poučenia a zaškolenia. Dokument (kópiu) si uchovajte v prípade kontroly. Najdôležitejšie hygienické zásady Požiadavky na priestory obchodov s potravinami Čistota a v dobrý stav údržby. Splachovacie záchody napojené na kanalizačný systém. Záchody...

Čítať viac

Virtuálna registračná pokladnica pre taxi služby

by 4 novembra, 2022 0

Ak sa taxikár rozhodne používať virtuálnu registračnú pokladnicu (VRP) namiesto klasickej elektronickej pokladnice (ERP), nemusí mať v aute tlačiareň a zákazníkom nemusí vystavovať pokladničný doklad. Prečítajte si viac o tejto výnimke pre prevádzkovateľov taxi služieb. Podľa zákona majú povinnosť evidovať tržby prijaté v hotovosti prostredníctvom registračnej pokladnice aj taxikári a prevádzkovatelia poskytujúci prenájom osobných...

Čítať viac

Predávate detské postieľky?

by 4 novembra, 2022 0

Na čo si dať pozor pri predaj detských postieľok v obchode alebo pri predaji cez internet. Aké musia mať postieľky bezpečnostné označenia a čo robiť v prípade zistenia, že postieľka je nebezpečným výrobkom. Ak v kamennom obchode alebo e-shope predávate detské postieľky, mali by ste vedieť, že sa na ich predaj vzťahujú osobitné bezpečnostné predpisy. Okrem toho,...

Čítať viac

Úspešné podnikanie založené na výhodách efektívnej PPC kampane

by 4 novembra, 2022 0

V digitálnom veku, kde je pre majiteľov e-shopov online prítomnosť jediným príjmom, všeobecné marketingové techniky, ako je priamy marketing, tlačové správy a marketing na sociálnych sieťach, niekedy úplne nestačia na to, aby sa vaša firma dostala do povedomia, ktoré potrebuje na to, aby sa dostala na internet. V dôsledku toho je pre mnohé spoločnosti...

Čítať viac

Na čo sa zameriava hygienická kontrola v reštauráciach

by 4 novembra, 2022 0

Čo zaujíma hygienickú kontrolu? Aké nedostatky zvyčajne kontrolujú? Pozrite si najčastejšie nedostatky a pripravte sa tak na kontrolu vo svojej reštaurácii. Tzv. hygienické kontroly vykonáva vykonáva Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. V tomto článku sa pozrieme na náležitosti, ktoré sú predmetom kontroly. Týka sa to zariadení spoločného stravovania (napr. reštaurácie, bistrá a pod.). Kontrolóri sa zvyknú okrem...

Čítať viac