Čo je HACCP?
Ako majiteľ gastro podniku musíte mať vypracovaný HACCP plán pre vašu prevádzku. Čo zahŕňa správna výrobná prax a aká pokuta hrozí, ak tento plán nemáte?
Čítať viacAko majiteľ gastro podniku musíte mať vypracovaný HACCP plán pre vašu prevádzku. Čo zahŕňa správna výrobná prax a aká pokuta hrozí, ak tento plán nemáte?
Čítať viacÁno, ale len dočasne. Pozrite si viac o podmienkach podnikania v zahraničí so slovenskou živnosťou. Podnikanie v krajinách EÚ je možné aj so slovenskou živnosťou, ale len dočasne. Upravuje to smernica Európskeho parlamentu a Rady č. 2006/123/ES o službách na vnútornom trhu. Táto smernica hovorí o tzv. cezhraničnom poskytovaní služieb. To znamená, že poskytovateľ služieb má na základe...
Čítať viacSprávnym označením prevádzkarne predídete nepríjemnostiam. Poradíme vám, ako na to.
Čítať viacAká je definícia podnikania? Čo znamená podnikanie podľa obchodného zákonníka? Kto je podnikateľ? Neexistuje žiadna jednoznačná definícia pojmu podnikanie. Slovenský Obchodný zákonník hovorí, že: podnikanie je sústavná činnosť uskutočňovaná podnikateľom vo vlastnom mene a na vlastnú zodpovednosť s cieľom dosiahnuť zisk. Iná definícia hovorí, že: podnikanie je cieľavedomá ľudská činnosť vykonávaná za účelom uspokojovania vlastných potrieb podnikateľa prostredníctvom uspokojovania...
Čítať viacČo je dobropis a na čo slúži. Kedy sa vystavuje dobropis a ako sa zvykne označovať. Dobropis je dokument, ktorým podnikateľ vracia odberateľovi peniaze. Dobropis je druh faktúry. Dobropis je možné vystaviť napríklad, keď odberateľovi: vraciate celú sumu za faktúru, vraciate časť sumy za faktúru, vraciate sumu v dôsledku reklamácie, vraciate sumu v dôsledku opravy chyby...
Čítať viacČo robiť, aby vaša reklamácia dopadla úspešne, a koľko na to máte dní? Týmito a ďalšími vecami sme sa pre vás zaoberali v tomto článku.
Čítať viac